09 233 66 20
 • Bent u tussen de 45j en 75j? Laat dan uw gezondheidstoestand checken aan de hand van het GMD+. Vraag hierover meer info aan uw arts!

     

 • Gelieve steeds uw eID kaart mee te brengen naar de praktijk. Voor technische onderzoeken zoals bloed prikken, urine onderzoek, een uitstrijkje,… voorziet u ook best een klevertje van het ziekenfonds.

     

 • Heb je diabetes? Vraag dan snel je rijgeschiktheidsattest aan bij je huisarts!

      

 • Sinds kort kan u op de praktijk betalen via smart- of Iphone, vraag info bij het secretariaat of je huisarts

     

 • Voor afspraken, uitslagen of info allerlei, gelieve zoveel mogelijk te bellen tijdens onderstaande uren : van maandag tot donderdag van 8u tot 12u30 en van 14u tot 17u30

                   

 • Voor een griepvaccinatie kunt u het best tussen half oktober en half november langsgaan bij uw huisarts

    “Vaccinatie is een manier om u tegen griep en de gevolgen van griep te beschermen. Griep is een besmettelijke ziekte die elke winter opnieuw opduikt. Bij sommige mensen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven honderden mensen aan de gevolgen van griep. Een vaccinatie maakt de kans dat u griep krijgt, een stuk kleiner. Het vaccin kost maximaal 10 euro, maar wordt voor bijna de helft terugbetaald aan mensen uit risicogroepen, zoals 65-plussers en chronisch zieken. Ook tijdens de zwangerschap is een vaccinatie tegen de griep sterk aanbevolen.“

 • Wacht u liever niet te lang in de wachtzaal? Maak gerust een afspraak bij uw arts naar keuze!

  Er is dagelijks mogelijkheid om een afspraak te maken bij 1 of meerdere artsen ! Informeer hiervoor gerust op het secretariaat, of boek online een afspraak 

Dokter Valérie Vannieuwenhuyse is afwezig van 6 december tot en met 12 december!

Dokter Olivier Gernay is afwezig van 31 december tot en met 4 januari!

______________________________

Betalen kan via je Smart- of I-phone met de Bancontact-app, voor meer info ga naar 'interessante links' hierboven en klik op de Bancontact-app

Veelgestelde vragen

  

U kan ons bereiken met het openbaar vervoer vanaf station Gent St Pieters : met tram 4 of tram 22  : stopplaats Bijlokehof (Groot-Brittanniëlaan)                                                                                                                                                                                     met bus 14 – 15 – 65 – 67 : stopplaats Bijlokehof (Martelaarslaan)                                                                                                                                                                                     met tram 1 en 21 : stopplaats Verlorenkost
Gelieve zoveel mogelijk tussen 10u00 en 12u00 te bellen voor resultaten, u krijgt dan steeds de secretaresse aan de lijn die u verder zal helpen 
Wij raden aan om uw kind te laten opvolgen door Kind & Gezin!  Indien u echter voor de vaccinaties verkiest om bij de huisarts te komen dan kan dit perfect!  In principe hebben we alle nodige vaccins in voorraad. U vraagt dit echter best steeds op voorhand aan.
In principe geven wij steeds voldoende voorschriften mee tot aan de volgende controle.  Wanneer uw voorschriften op zijn betekent dit dan ook automatisch dat u toe bent aan uw volgende controle bij de dokter!
Sinds medio 2012 is onze praktijk door het ICHO (Interuniversitair Centrum voor Huisarts Opleiding) erkend als officiële opleidingspraktijk, hierdoor is in onze praktijk een HAIO (Huisarts in Opleiding) werkzaam. Een haio zal eigen spreekuren, huisbezoeken en wachtdiensten hebben en wordt ingeschakeld in al de aspecten van de huisartsengeneeskunde. Hij of zij overlegt dagelijks met de praktijkopleider. Op deze manier blijft uw huisarts ook permanent op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Als jonge, pas afgestudeerde huisarts beginnen werken is een grote stap. Er wordt immers heel wat van je verwacht , zeker in een boeiend, complex vak als de huisartsgeneeskunde. En waar kan je dit beter leren dan in een huisartsenpraktijk ! Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als uw huisarts. Mocht u hieromtrent vragen of opmerkingen hebben, twijfel niet ons te contacteren.
Uiteraard blijft u steeds de vrije keuze hebben van arts, maar de HAIO een kans geven loont de moeite: uw specifieke vraag krijgt dubbele aandacht en met de HAIO verloopt de consultatie ook vlotter en kunt U dikwijls vlugger een arts bereiken.
Vanaf 18u betaalt u inderdaad 4€ meer voor een consultatie. Als u een GMD  in onze praktijk hebt  wordt dit extra bedrag echter volledig terugbetaald door uw ziekenfonds!
Neen, de prijs voor een afspraak is dezelfde als deze die wordt gevraagd tijdens de vrije raadpleging.
Een globaal medisch dossier, afgekort GMD, bevat onder meer gegevens over medische onderzoeken en behandelingen, verslagen van geneesheer-specialisten en andere zorgverleners en een overzicht van het geneesmiddelengebruik. Het dossier geeft een totaalbeeld van de gezondheidssituatie van de patiënt.
Ja, als huisarts hebben we goede contacten met vele gynaecologen.  Zo kan de zwangerschapsopvolging  afwisselend bij de gynaecoloog en in onze praktijk gebeuren. We beschikken ook over een toestel om de harttoontjes van de foetus  te beluisteren.  Bij eventuele problemen kunnen wij eens overleggen met de gynaecoloog en u zo nodig steeds snel  doorverwijzen.
Doordat uw huisarts uw medische gegevens beheert, kan hij uw gezondheidstoestand goed opvolgen. Zo kan hij onder meer overbodige of tegenstrijdige onderzoeken en behandelingen voorkomen.  Het GMD is bovendien een uitstekend instrument bij gerichte preventieve acties. Voor de patiënt levert het daarnaast ook een financieel voordeel op. Wie een GMD laat aanleggen, geniet immers dertig procent (30%) vermindering op het remgeld voor prestaties door de huisarts. Dit voordeel geldt enkel bij consulten in de spreekkamer van de huisarts. Vijfenzeventigplussers (75+) en chronisch zieken krijgen de vermindering zowel bij consulten als bij huisbezoeken (niet bij huisbezoeken 's nachts of tijdens het weekend). Dit financieel voordeel geldt gedurende twaalf maanden na het verzoek tot opening of verlenging van het GMD.
Ja, we beschikken over vloeibare stikstof, waarmee wratten bevroren kunnen worden. Vaak zullen we u ook vragen om thuis de behandeling verder te zetten met bepaalde zalven of lotions.  Het gebeurt  weleens dat er net op die dag geen stikstof meer aanwezig is. Vraag dit daarom best steeds op voorhand eens na op het secretariaat.
Ook al hebt u een GMD bij uw huisarts, u mag steeds een andere huisarts raadplegen. Soms kunt u trouwens niet anders, bijvoorbeeld als u elders verblijft of tijdens de weekend-wachtdienst.
Ja dit kan. Huisbezoeken worden best aangevraagd voor 10 uur ‘s morgens. U komt echter best  zoveel mogelijk zelf naar de praktijk.  In de praktijk beschikken de artsen immers over meer en beter medisch materiaal om u te onderzoeken. Wanneer u ernstig ziek bent of door mobiliteitsproblemen niet tot aan de praktijk kan komen kan de arts aan huis komen.
De meeste snijwonden kunnen door de huisarts worden behandeld.  Indien noodzakelijk en bij technisch zeer delicate ingrepen  sturen wij u snel door naar een geschikte chirurg.
Ja, in een huisartsenpraktijk met meerdere artsen, beheren deze artsen gezamenlijk uw GMD. De remgeldvermindering van dertig procent blijft geldig voor prestaties door alle huisartsen binnen dezelfde praktijk.
Ja, huisartsen zijn perfect opgeleid om zieke kinderen te behandelen.  Kinderen  worden ook vaker en vaker door de huisarts gezien. De 4 artsen in de praktijk hebben ondertussen reeds heel wat ervaring met opvolging van kinderen bij Kind en Gezin en zijn bijgevolg vertrouwd met het onderzoek van zieke kinderen. Bij een ernstig ziek kind kan een consult bij de pediater aangewezen zijn. De huisarts zal u dan steeds snel  kunnen verwijzen zodat uw kind de dag zelf nog geholpen wordt!
Ja, elke arts zit dagelijks op afspraak. U heeft de vrije keuze om een arts te kiezen. Wanneer een consult of huisbezoek dringend  is zal u uiteraard gezien worden door de arts die u op dat ogenblik het snelst kan ontvangen. Tijdens verlofperiodes van bepaalde artsen worden de uren overgenomen door de collega’s die ook inzage hebben in het medisch dossier.
Neen, onze praktijk werkt niet met een systeem van inschrijving. U betaalt gewoon per consultatie. U bent dan ook  steeds vrij om andere huisartsen te raadplegen.  Indien U een medisch dossier opent in onze praktijk heeft U recht op een verhoogde tegemoetkoming bij alle artsen van onze praktijk. Zie hiervoor ook info rond GMD.
Neen, u kan ook zonder verwijsbrief terecht bij een specialist.  Toch biedt een verwijsbrief tal van voordelen! Uw huisarts zal u naar een specialist doorverwijzen die het best geschikt is om uw specifiek medisch probleem op te lossen.  Zo vermijdt u  van de ene specialist naar de andere gestuurd te worden vooraleer bij de juiste persoon terecht te komen. Uw huisarts beschikt  over uw medische voorgeschiedenis en kan bijgevolg de betreffende specialist hiervan op de hoogte brengen. Op die manier wordt onder andere vermeden dat hetzelfde onderzoek 2x gebeurt .  Met een GMD krijgt u bij doorverwijzing door de huisarts korting op het remgeld bij uw bezoek aan de specialist. 

Wie zijn we?

Dr. Olivier Gernay

Dr. Olivier Gernay

In september 2007 startte ik als solo-huisarts een praktijk in de Groot-Brittanniëlaan te Gent. Ik volgde een extra opleiding electrocardiogram en eveneens...

Lees verder

Dr Valérie Vannieuwenhuyse

Dr Valérie Vannieuwenhuyse

  Vanaf oktober 2018 start ik vol enthousiasme in huisartsenpraktijk Bijloke. Aan de KU Leuven voltooide ik mijn opleiding in de algemene geneeskunde. Nadien was ik...

Lees verder

Dr Elise Krzesinski

Dr Elise Krzesinski

Na een boeiende en uitdagende opleiding aan de Universiteit Gent ben ik erg enthousiast om te starten als huisarts in opleiding in de huisartsenpraktijk...

Lees verder

Viv De Kegel

Viv De Kegel

Als medisch secretaresse werkte ik op verschillende afdelingen in het OLV ziekenhuis te Aalst en te Asse. Ook in een klinisch labo te Brussel en in een...

Lees verder

Marie Vanspeybrouck

Marie Vanspeybrouck

Ik ben afgestudeerd als diëtiste in 2015, waarna ik aansluitend een opleiding diabeteseducator en health coach volgde. Verschillende opleidingen en...

Lees verder

 Ama Kissi

Ama Kissi

In 2013 studeerde ik af als master in de klinische psychologie aan de UGent. In hetzelfde jaar begon ik een doctoraatsopleiding aan de Faculteit Psychologie...

Lees verder

Stefaan Devogelaere

Stefaan Devogelaere

Als erkend klinisch psycholoog en Riziv ergotherapeut ben ik reeds meer dan 20 jaar actief op vlak van individuele loopbaanbegeleidingen, burn-out en bore-out...

Lees verder

Chloë Vanluchene

Chloë Vanluchene

Na een boeiende master in de criminologie aan de UGent gevolgd te hebben, startte ik in 2015 met een master in de seksuologie aan de KULeuven. In 2017 ben ik...

Lees verder

Evelien Muylaert

Evelien Muylaert

Ik studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Gent en liep stage bij het Stressteam van de Federale Politie in Brussel.  Sinds 2015 werk is als...

Lees verder

Luc Timmermans

Luc Timmermans

Als erkend tabakoloog begeleid ik intussen al heel wat jaren rokers naar een rookstop.Om de gezondheid van roker te verbeteren is er geen enkele andere...

Lees verder

Eowyn Van De Putte

Eowyn Van De Putte

Als erkend klinisch psycholoog en doctor in de psychologie vind ik het belangrijk dat wetenschappelijke bevindingen geïntegreerd worden in de praktijk....

Lees verder

Waar vindt u ons? Huisartsenpraktijk Bijloke - Maurice De Weertstraat 2, 9000 Gent - 09 233 66 20

Vandaag

Een afspraak of huisbezoek aanvragen? De secretaresse helpt u verder op 09 233 66 20. Gelieve huisbezoeken aan te vragen voor 10u.

 Dr. Olivier GernayDr. Elise KrzesinskiDr. Valérie Vannieuwenhuyse
Maandag VM

 

08u00 - 08u30
Na afspraak

08u30 - 10u00
Vrije consultatie

10u30 - 12u45
Na afspraak

 

08u00 - 08u30
Na afspraak

08u30 - 10u00
Vrije consultatie

 

 

8u00 - 12u00
Na afspraak

 

 

NM

15u00 - 16u30
Na afspraak

17u00 - 18u30
Vrije consultatie

 

14u00 - 16u30
Na afspraak

17u00 - 18u30
Vrije consultatie

 

15u00 - 19u00
Na afspraak

 

Dinsdag VM

 

8u00 - 12u00  
Na afspraak

8u00 - 10u00  
Na afspraak

NM

13u30 - 16u30
Na afspraak

17u00 - 18u30
Vrije consultatie

 

14u00 - 19u00
Na afspraak

Woensdag VM

08u00 - 08u30
Na afspraak

08u30 - 10u00
Vrije consultatie

10u30 - 12u30
Na afspraak

8u00 - 10u00
Na afspraak

NM

14u00 - 16u00
Na afspraak

14u00 - 19u00
Na afspraak

14u00 - 17u00
Na afspraak

Donderdag VM 08u00 - 12u00
na afspraak
NM

13u30 - 19u00
Na afspraak

14u00 - 19u00
Na afspraak

Vrijdag VM

08u00 - 08u30
Na afspraak

08u30 - 10u00
Vrije consultatie

10u30 - 12u00
Na afspraak

08u30 - 10u00
Vrije consultatie

08u00 - 12u00
Na afspraak

NM

 

14u00 - 16u00
Na afspraak

16u30 - 18u00
Vrije consultatie

 

14u00 - 18u30
Na afspraak
Zaterdag   Dokter van wacht: 09 236 50 00
Zondag   Dokter van wacht: 09 236 50 00

Wachtdienst (Nacht en weekend): 09 236 50 00

 

Maak afspraak online

 

Website door Medialoft